April 2015

NIVA NYTT -

Vi vill börja med och tacka er för det förtroendet ni ger oss här på Niva. Tack!

En nyhet är att vi har börjat med att utse "månadens anställd" på Niva.

Månadens anställd i mars blev vår fina Mary -  Marie-Louise Andersson Motivering: Hon har tagit sig an sin nya roll som Konsultkoordinator på Niva på ett mycket engagerat sätt, samtidigt som hon effektivt gått in och tagit kommando över några nya stora kunder till Niva under vår mest hektiska period.

Månadens anställd i april blev Madeleine Svensson Motivering: Madeleine har i sin roll som redovisningsassistent löst flera kluriga redovisningsfrågor som varit till stor hjälp för både kunder och kollegor. Hon har i sin glädjespridande och coachande personlighet inspirerat och uppmuntrat sina arbetskamrater både arbetsmässigt och privat.

OBS!! Den 12 juni är det dags för årets fest, boka in det datumet redan nu! Niva vill tillsammans med våra kunder inviga våra nya, stora och fina lokaler samt även fira in sommaren – du kommer väl?

Mer detaljerad information i inbjudan kommer inom kort.

Våra ordinarie öppettider för kontoret är 8.30 – 16.30. Nu har ni även möjlighet att lämna ert material i vår brevlåda på Markörgatan fram till 20:00 på vardagar.

 Månadens - Kom ihåg!

Inkomstdeklarationen:
Niva Ekonomi har anstånd på inkomstdeklarationerna till och med 15 juni. Ni som kunder på Niva ska varje år ha som rutin att lämna in alla era fyra sidor till oss när ni fått dom. Vi gör dem sedan i turordning. När deklarationen är klar, hör vi av oss till dig för genomgång innan den skickas in till skatteverket.  Bra va!
 
Den enda säkra vägen till framgång är att ge mer och bättre service än vad som förväntas av dig, oavsett vilken uppgiften är!

Skattetips

Nya arbetsgivaravgifter för unga

Riksdagen har beslutat om nya arbetsgivaravgifter för unga. Arbetsgivare ska deklarera enligt de nya reglerna från och med redovisningsperioden maj 2015.

•De nya reglerna innebär att den tidigare nedsättningen av arbetsgivaravgifter för anställda som är födda 1989 slopas. Tidigare 15,49%, from maj 31,42%. •För anställda som är födda 1990–1991 gäller samma avgift som tidigare (15,49%). •Arbetsgivaravgiften för anställda som är födda 1992 eller senare sänks. (från 15,49% till 10,71%).

De nya reglerna gäller från redovisningsperioden maj, dvs löner som utbetalas i maj.

Skatteverkets har uppdaterat sin information på hemsidan med instruktioner och exempel på hur arbetsgivardeklarationen ska fyllas i efter att de nya reglerna har trätt i kraft.    Lönebaserat utdelningsutrymme Vi vill verkligen trycka på att alla ni som är delägare i ett aktiebolag ska planera vilka löneuttag ni tar under året så att ni inte missar eventuella lönebaserade utdelningsutrymmen. Vi kollar alltid av detta på hösten för våra kunder men ta gärna en diskussion med er konsult på Niva redan idag om ni har funderingar.

Visste du att

Vår nyanställda redovisningskonsult Camilla Fagerberg tidigare har innehaft amatörlicens i travlopp!

-Du tänker ungefär 70 000 tankar om dagen. Nervimpulser till och från hjärnan färdas med en hastighet på 273 kilometer i timmen – som en Lamborghini Countach i maxhastighet!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vårt mål är att göra er rikare!

 

 

 

Dela på...