Maj och Juni 2015

NIVA NYTT - Vi vill passa på att tacka alla som deltog på vår invigningsfest, den var fantastisk på alla sätt och vis! Ni som var här var kunder, gamla kunder, leverantörer, nätverkare, artister, släkt och vänner till personalen och många fler. Vi räknade att cirka 150 st personer var hos oss denna kväll, tack för alla fina presenter och blommar vi fick. Vår receptionist har inte synts till på ett tag nu tack vare alla fina saker som skymt hennes sikt ;). Tack! Tack till föreningen Vägen ut som bidrog med fantastiska talanger som uppträdde för våra gäster, ni var mycket uppskattade. Alla gäster fick under kvällen inhandla dryck i vår enkla bar mot självkostnadspris, och dessa pengar skänker vi till föreningen "Vägen ut" som bidrag till att fortsätta det fantastiska arbete de gör för Haninges ungdomar, 3450 kr fick vi ihop.

Månadens anställd är Maria. Motivering: "Du är varm,  god och snäll. Ger oss aldrig skäll.  Vi är glada att fått chans att lära känna dig väl, för du är en sån fin själ."

Kontorets öppettider under sommaren är 09.00 – 15.00 och gäller fram till den 1 augusti. Ni kan även  lämna Ert material i vår brevlåda i entrén på Markörgatan fram till kl 20:00 på vardagar.

Månadens Kom ihåg!

Direktpension:
Driver du aktiebolag och pensionssparar via försäkring? Det kan kosta dig hundratusentals kronor helt i onödan, anser skatteexperten och ekonomijournalisten Jan-Erik W Persson. Det är alltid är en bättre affär att pensionsspara i direktpension. Så här går det till.

Som företagare är du säkert van att hitta nya sätt för att slippa onödiga kostnader. Men hur många företagare har egentligen koll på sin pension? Få känner till att pensionsförsäkringar ofta är en dålig affär. Genom att i stället pensionsspara i direktpension utan försäkring sparar du både pengar och får en oskattbar valfrihet i ditt pensionssparande.

Vad pensionsmarknaden inte vill berätta

Tjänstepension framstår som en allt viktigare del av den framtida pensionen för varje svensk. Det gäller alltså de pensionsbelopp som genom arbete tjänas in utöver den allmänna inkomstpensionen. För vanliga anställda handlar det om tjänstepension från stat eller kommun eller från privata arbetsgivare via utbetalningar från försäkringsbolag som Alecta, FORA, med flera.

Du som försörjer dig på ett eget företag måste själv ordna din tjänstepension om det ska bli någon – och fram till nu har nästan alla valt lösningar som bygger på pensionsförsäkring. Men den som driver sitt företag som aktiebolag kan tjäna massor på att sluta betala premier till pensionsförsäkringar.

Lösningen är att byta till en direktpension utan någon försäkring inblandad. I stället byggs pensionskapitalet upp av beskattade vinster direkt inom det egna företaget. Vid lika avkastning i själva sparandet blir pensionen mycket större med den här metoden, än att spara via pensionsförsäkring hos marknadens dominerande aktörer.

Det är tyvärr en relativt okänd metod, som nästan ingen talar om. Orsaken är att i stort sett alla som finns på pensionsmarknaden tjänar pengar på att sälja försäkringar till dig. Och de skulle förlora jättelika inkomster om företagarna väljer direktpension utan försäkring.

Prat med oss på Niva så hjälper vi dig med detta!

Skattetips

Så fungerar förmånsbeskattningen:

Förmåner till anställda, som till exempel jobbmobil, friskvård på gym och tjänstebil, är saker som ska förmånsbeskattas. Men det finns också undantag.

Även om alla förmåner generellt sett ska förmånsbeskattas finns det också vissa undantag och schabloner att använda sig av.

Exempelvis är viss typ av enklare friskvård att betrakta som skattefri om den är av mindre värde och riktar sig till alla anställda.

Vissa gåvor från arbetsgivaren kan också vara skattefria under speciella omständigheter. Annars är alla förmåner att betrakta som skattepliktiga.

Beskattas som lön
Förmåner som beskattas är att betrakta som ett lönepåslag och registreras på den anställdes lönespecifikation. 

Det innebär också att en förmån ökar den anställdes löneskatt och att den ökar underlaget för arbetsgivaravgifterna.

Schabloner eller marknadsvärde
Förmåner värderas vanligtvis till sitt marknadsvärde, alltså vad den anställde skulle ha fått betala för den om denne köpt den själv. 

Men det finns även schablonmässiga värderingar för exempelvis kost och bilförmåner som bestäms av Skatteverket.

Visste du att

Vi är så stolta över Madeleine Svensson som sprang sitt första maraton!

Lyckan är inte en fråga om intensitet utan om balans och ordning och rytm och harmoni.

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens!
Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vårt mål är att göra er rikare! 

 

Dela på...