Niva Nytt - April 2016

NIVA - NYTT

* Fira era segrar mycket! Det har  vi på Niva bestämt att göra mera av. Häromdagen fick alla på Niva skåla i skumpa (alkoholfritt såklart) och berätta något dom vill fira i sitt liv just nu. Gör det även ni!

* Soliga Maj! Ack så härligt när värmen äntligen har landat hos oss. Det var nog den varmaste valborg vi haft på mycket länge.

* Vi på Niva har just nu fullt upp med att slutföra 2015 års alla årsbokslut och inkomstdeklarationer. Vi ligger bra till tidsmässigt, dock har ett hinder uppstått på vägen. Skatteverkets nya uppfinning "min myndighetspost" innebär att ni som registrerat er för detta inte får era inkomstdeklarationer fysisk i posten. Vi har som ni vet skickat en hel del påminnelser och hoppas nu att ni alla lämnat in era deklarationer till oss. Om inte, så var snälla och gör det omgående.

* Vi har igen upptäckt fler kunder som blivit drabbade av Servicefinders oseriösa försäljare. Vi vill därför varna er om att vara ytterst försiktiga när säljare från Servicefinder ringer. Detta för att deras metoder är oetiska och väldigt diffusa. De "lurar" in kunder i långa och dyra avtal, som inte uppfyller de förväntningar som utlovas. Våra rekommendationer är att ALDRIG ingå avtal per telefon oavsett vilken försäljare det än är. Se till att få det skriftligt på mejl först innan ni godkänner något.

* Sommaren har som sagt landat och vi har nu i dagarna startat vår planering av årets Sommarfest på Niva. Boka därför upp datumet fredag den 17 juni redan nu i er kalender. Mer detaljerad information kommer i separat inbjudan.

* Madeleine utsågs till månadens Nivian: ”Du är en otrolig vän. Ställer alltid upp. Serverar alltid kaffe på morgonen när jag kommer. Får mig att skratta Sjukt omtänksam Dålig humor vilket jag fullkomligt älskar Snapchattar underbara tokigheter Får mig att känna mig viktig I arbetet är du Effektiv och hjälper alla Sätter dina kollegor i första rummet Löser alla utmaningar galant Kunnig Jävlaranamma!!! En otrolig vän och människa som alltid finns där”

Månadens - Kom ihåg!

* Några viktiga saker vill påminna Er om:

* Ni som inte lämnat in er inkomstdeklaration måste göra det omgående. Helst redan igår!

* Vi kommer att åka på Nivas årliga konferens 14 - 21 maj. Kontoret är obemannat under denna vecka men vi är alltid tillgängliga på mejl och telefon. Vi sköter dessutom allt akut på distans.

* Löneunderlagen för utbetalning den 25 maj behöver vi få in från er så snart som möjligt.

*  Mars material är akut just nu. Om ni vet med er att ni INTE lämnat in materialet -  gör det idag.

*Materialet för april vill vi som vanligt ha in runt den 10 maj.

Skattetips

* Skolungdom och studerande kan tjäna upp till ett visst belopp per år utan att betala skatt. Beloppet varierar från år till år. Om du inte kommer upp till det aktuella beloppet kan du fylla i ett intyg och lämna det direkt till din arbetsgivare, helst innan du börjar jobba. Du behöver alltså inte lämna någon uppgift till Skatteverket. Om du tjänar mindre än 18 739 kr under 2016 behöver du inte betala någon skatt.

*  Exempel på motions- och friskvårdsförmåner som arbetsgivaren kan erbjuda skattefritt. http://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteinkomst/formaner/ personalvardmotionochfriskvardmedexempel/skattefriaformanerao.4.15532c7b1442f256baee714.html

Visste du att

-Vi nu finns på Instagram, in och följ oss!

-Att hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen att det kan spruta 914,40 cm?

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

 

 

 

Dela på...