Niva - Nytt April 2018

NIVA - NYTT

Bäste kund,

Fantastiska sommaren närmar sig med stormsteg. Solen har kommit fram med en släng av högsäsong hos oss på Niva. Vårt superteam har under många år haft som mål att vi trots detta inte ska stressa upp oss utan mer ta emot högsäsongen med nyfikenhet och massa nya rutiner och strukturer för att effektivisera och jobba ännu närmare som ett team. 

Ni som kunder hos oss kan känna av att våra svarstider kan ta något längre tid. Vi jobbar ständigt med att inte detta ska ske men ber också om överseende med det under våren. Pulsen på Niva kan upplevas hög men ni ska veta att ni är vårt största fokus.

Era Årsbokslut och inkomstdeklarationer för 2017 är vårt primära arbete just nu parallellt med era löpande redovisning såklart.

OBS! Vi har byråanstånd för alla våra kunders privata inkomstdeklarationer till den 15 juni 2018.  

För övrigt…

* Gå in och följ oss på Instagram och Facebook.  

* Helsingborgs kontoret är här för att stanna. Rekrytering pågår för fullt till kontoret i Skåne.  

* Äntligen är dagen D här när vår efterlängtade receptionist Malin Bennedicks ska börja hos oss. Som vi väntat och längtat! Välkommen Malin till vårt Niva gäng!

* Vi vill gratulera Madeleine som blev månadens anställd: Min kollega Madde, vilken tjej. Hon besitter så många fina egenskaper. Jag diggar henne för hennes mod, styrka, sårbarhet och kunskap.

 

Månadens - Kom ihåg!

* För Er som godkänner via Bank-ID är det viktigt att Ni går in och signerar när man fått mejl från oss att inkomstdeklarationen är klar. Annars ses den som INTE inlämnad

* Varning för telefonbedrägerier

Skatteverket har fått information om att det förekommit bedrägeriförsök, där personer ringt till privatpersoner och utgett sig för att vara från Skatteverket. Lämna inte ut några uppgifter, utan avsluta istället samtalet  

* Varning för bluffakturor

En bluffaktura är ett krav på betalning för en vara eller tjänst som du aldrig beställt eller fått levererad. Du ska inte betala fakturan utan i stället bestrida den, alltså tala om att du inte tänker betala den och varför.  

* Har du inget bank-id så rekommenderar vi dig starkt att skaffa det.

Inte minst för att Skatteverket äntligen gjort det möjligt för oss att deklarera din privata inkomstdeklaration via fil och då behöver du ha ett bank-id för underskrift och godkännande.  

* GDPR lagen Den 25 maj i år ersätts PUL (Personuppgiftslagen) med den uppdaterade GDPR-lagen.

I praktiken innebär det ett striktare regelverk gällande lagring och hantering av personuppgifter. Vi på Niva har uppdaterat vår integritetspolicy och samtliga kunder kommer få ett tillägg till avtalet gällande detta. Då vi hanterar många personuppgifter är det viktigt att ni känner trygghet i detta.  

 

Skattetips

* Hör med oss om det är något specifikt du undrar över just nu.

 

Visste du att

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

Dela på...