Niva Nytt - Augusti 2018

NIVA - NYTT

Bäste du!

Har du Instagram eller Facebook?

Gå då in på en gång och följ oss, NivaekonomiAB då missar du inte allt vår skoj och viktig information.

Vi har verkligen haft en fantastisk sommar som har bjudit på värme, massa bad och många härliga sommarkvällar. Nu håller vi tummarna för att hösten bjuder på en lika fin årstid och att det kommer mycket svamp så man får hänga en del i svampskogen också J
Passa på att njuta av höstpromenader och köp in massa ljus till fredagsmyset.

Augusti månad har verkligen sprungit förbi oss här på Nivaekonomi. Anledningen till detta är nog för att vi har gått om varandra med semestrar men nu har nästan alla kommit tillbaka från sin semester, så nu öppnar vi upp famnarna för hösten med full styrka.

Hösten betyder lite lugnare tempo här på kontoret, men vi går inte in i ide för det utan kommer jobba mycket med att se över våra rutiner om det är något vi kan bli ännu bättre på och även fokusera mycket på utveckling.

Passa på som kund att boka in ett möte med oss för att diskutera dina planer kring kommande år eller andra tankar du har kring företagandet.

För övrigt på Niva..

  • Vi vill välkomna vår nya kollega Jenny Vikman som hade sin första dag här på Nivakontoret i början av september. Jenny har arbetat som redovisningskonsult hela sitt vuxna liv och kommer in med massa kompetens. Jenny kommer från Luleå och flyttade ner hit till Västerhaninge med sin familj för snart ett år sedan. Kom gärna in på en kaffe och säg hej så ni får träffa vårt nya stjärnskott.
  • Vi vill även gratulera våra stjärnor Malin och Linnea som har fyllt år nu i augusti månad!

Övrig information..

  • Många som undrar vad som gäller när det kommer till arkivering av kvitton, Bokföringsnämnden har skrivit ner frågor och svar kring detta som är väldigt bra.

http://bfn.se/sv/fragor-och-svar/arkivering

 

Månadens - Kom ihåg

* Påminnelse om dessa telefonbedrägerier och Bluffakturor

 * GDPR, har vi skickat ut till er alla där ni måste signera så glöm inte att returnera dom tillbaka till oss. Vi har även uppdaterat vår hemsida med en flik som heter GDPR där ni kan läsa mer kring detta.

* När ni lämnar material i vår brevlåda här på kontoret på Markörgatan vid entréplan är det väldigt viktigt att ni klistrar ihop kuvertet så inte material ramlar ut tex. Kvitton m.m. :)

Tips till dig

* Har du varit kund hos Niva mer än 6 månader och vill ha ett fastprisförslag på din redovisningstjänst  så mejla Camilla Niva så tar hon fram ett förslag till dig.

* Du som bedriver verksamhet inom bygg-, restaurang-, frisör- eller tvätteribranschen måste enligt lag föra personalliggare. Från och med den 1 juli 2018 ska även du som bedriver verksamhet inom service av motorfordon, kropps- och skönhetsvård samt om du är livsmedels- eller tobaksgrossist föra personalliggare.

*Ni som driver en ekonomisk förening, bostadsrättsförening, kooperativ hyresrättsförening, bostadsförening eller sambruksförening ska registrera en ordförande hos Bolagsverket nästa gång ni anmäler en styrelseändring eller senast den 31 december 2019. Det är ett krav enligt den nya lagen om ekonomiska föreningar.

*En försäljning av vissa tillgångar kan vara undantagen från skyldigheten att debitera moms om säljaren inte har haft rätt till avdrag för ingående moms vid inköpet av tillgången. Skatteverket ger i ett nytt ställningstagande sin syn på vilka överlåtelser som omfattas av detta undantag. Vill du läsa mer kring detta så gå in på denna sida

https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/370811.html?date=2018-08-24&utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

* Hör med oss om det är något specifikt du undrar över just nu.

Visste du att..

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi !

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

 

 

 

 

Dela på...