Niva Nytt - December 2015

NIVA - NYTT

Niva Ekonomis 2015 har varit ett mycket händelserikt och spännande år, ett år som kännetecknat förändring, utveckling och att ge tillbaka.

Vi började året med att flytta till en fantastisk lokal två trappor ned. Inte visste vi då att det skulle ta 6 månader innan stället stod klart. Våren kännetecknades av en massa organiserande och inredande – men ack vad det var värt det och oj vad fint det blev!

Under året har Niva Ekonomis personalstyrka fått tillökning med tre konsulter som bidragit till en ännu härligare grupp; Anne Johansson, Camilla Fagerberg och Jenny Öberg. De har snabbt blivit en del av vårt högpresterande gäng - Tack tjejer, vi är så glada över att ha er i vårt gäng!

Många nya kunder har också kommit till. Nivas kundstock har ökat med ca 50 st företag - Välkomna till oss! Hoppas vi får massa härliga år tillsammans i ert och vårt företagande. Vi hoppas att ni känt er välkomna och fått det bemötandet ni behövt.

2015 har blivit det år då vi på Niva bestämde oss för att börja ge tillbaka till vårt samhälle. Till människor och framförallt unga som inte fått de förutsättningar som vi kanske fått. Vi vill känna att vårt arbete på Niva gör skillnad bortom våra kontorsväggar och våra kunders företagande. Vi vill ha ett större mål med att gå till vårt arbete. Alla kan vi bidra med något för att göra världen till en bättre plats.

2015 har varit ännu ett år tillsammans med våra fantastiska entreprenörer. Tack alla företagare som ger oss förtroendet att få sköta er redovisning och hjälpa och stötta er i ert företagande. Ni är många och fina. Vi ser fram emot massa härliga år tillsammans.

Kom ihåg att ni också ska göra en kort sammanfattning av ert år. Det är viktigt med reflektion, för att veta vad du varit med om och för att sedan kunna ta ditt nästa steg.

Önskar er Alla en riktigt God Jul och ett ännu bättre 2016

Massa kramar från mig till er alla.

/Camilla  

<b>Månadens "Nivian":</b> I oktober utsågs Monica till månadens Nivian: Vi valde Monica  som alltid hjälper sina kollegor med sin enorma kunskap och erfarenhet inom redovisningens djungel, och att hon samtidigt är en pålitlig och en rak ”medmänniska” är en enorm bonus. I november utsågs Ann-Sofi till månadens Nivian: Vi valde Anso för att hon aldrig mer kommer bli utnämnd som månadens Nivian i befattningen som receptionist och den som kommer att axla den manteln kommer att få det svårt att ersätta henne. Anso har varit den perfekta receptionisten alltid redo, alltid hjälpsam och alla våras ordning och reda.

Månadens - Kom ihåg!

Nedan följer våra öppettider i jul på Niva:

21-23/12 08,30-16,30

24-27/12 STÄNGT

28-30/12 08,30-16,30

31/12-3/1 STÄNGT

4-5/1 08,30-16,30

6/1 STÄNGT

Månadens - Kom ihåg!

Några saker som vi vill påminna er om inför årsskiftet.

Alla ni som har årsbokslut den 31 december 2015 bör tänka på följande:

• Lagerinventering per 31/12  (om varulager finns) • Kassainventering per 31/12 ( om kassa finns) • Beställa engagemangsbesked från bank per 31/12-2015 (gäller AB)

Påminnelse inför julen

Detta gäller för julgåvor: • Julgåvor till anställda är skattefria för dina anställda om värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms. I värdet inräknas inte fraktkostnader. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan.

• Kontanter i julgåva är inte skattefritt, inte heller andra betalningsmedel som check eller postväxel. Däremot kan gåva i form av presentkort vara skattefri, läs mer på Skatteverkets hemsida www.skatteverket.se.

• Julgåvor till kunder är inte avdragsgilla om de inte består av enklare reklamgåvor av lågt värde. Dyrbarare gåvor kan bedömas som muta.

• En gåva från arbetsgivaren i form av ett presentkort som ger rätt till rot- eller rutarbete för ett visst angivet belopp kan godtas som skattefri gåva även om presentkortet vid inlösen kan ge den anställde rätt till skattereduktion.

Detta gäller för julbord: • Julbord och andra måltider för anställda är en skattefri förmån om det är fråga om intern representation, till exempel en personalfest. Arbetsgivaren får avdrag för kostnad för högst två personalfester per år. Avdrag medges för kostnad för måltid med 90 kronor exklusive moms per person. För kringkostnader, till exempel musikunderhållning, medges avdrag med 180 kronor exklusive moms per person. Avdrag, med nämnda belopp,  medges även för kostnader för pensionerade anställda och anställdas familjemedlemmar som är med på festen.

• Julbord för kunder – avdrag medges endast om det sker i anslutning till en affärsförhandling. Avdrag medges med 90 kronor exklusive moms per person såsom för extern representation.

Skattetips

Viktigt att tänka på! Fakturering och betalning måste genomföras under 2015 för att tidigare regler ska gälla. Om betalningen för ett ROT- eller RUT-arbete sker den 1 januari 2016 eller senare så gäller den nya, lägre skattereduktionen för ROT-arbete och den lägre gränsen för maximalt RUT-arbete, oavsett om arbetet utförts 2015.

Har du redan nu börjat skapa husarbetes-fakturor där du förväntar dig betalning under 2016 så måste du manuellt ange en skattereduktion som följer de nya reglerna.

Visste du att

-Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.

-Kom och hämta världens snyggaste isskrapor på Niva!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

 

 

 

Dela på...