Niva - Nytt December 2017

NIVA - NYTT

Snön har äntligen landat – och självklart hoppas vi att den får ligga kvar och sprida en härlig vinterkänsla ända fram till dess att tomten knackar på.
Hos oss är kontoret pyntat, granen är klädd och era julklappar väntar på er. Kom gärna in och hälsa på så bjuder vi på glögg också!

 

 • Under november började Helena arbeta hos oss i receptionen. Därmed har gruppen fått ytterligare en träningsnörd! Ni är med andra ord numera varmt välkomna att komma in och prata om allt från skatt och moms till bänkpress och marklyft!
  Åsa som tidigare suttit på receptionstjänsten ska nu få anta nya utmaningar inom siffer-världen som redovisningsassistent.

 

 • Vår fina Adalia har nu haft sin sista praktikvecka hos oss. Hon har varit en riktig stjärna som alltid bidragit med hårt arbete och en positiv inställning. Därför kände vi på Niva oss långt ifrån beredda att släppa Adalia. Så efter en välförtjänt julledighet kommer hon sedan tillbaka till oss som vår nya      redovisningsassistent!

 

 • Årets utvecklingssamtal är klara för alla här på Niva. Det är ett fantastiskt tillfälle för reflektion och målsättning för det kommande året. Vi rekommenderar alla kunder att ha detta minst en gång per år för sina anställda. Glöm inte bort att även ni som företagsledare behöver ha utvecklingssamtal med någon. Vem kan det vara?

 

 • Månadens Nivian tilldelades vår Dace: Vår egen analytiker som är helt fantastisk på redovisning! Du brinner verkligen för ditt jobb vilket inspirerar oss alla här på Niva. Du är en grym kollega som alltid finns där med en hjälpande hand. Tack Dace, för att du både är en värdefull vän och ett riktigt proffs på ditt jobb.       

 

 En stor nyhet!

Niva har startat kontor i Helsingborg, på Hävertsgatan 29, där vår kollega Madeleine kommer att arbeta. Kontoret öppnar 1 januari 2018.
Vår skånska tös har ju hemvandrat och då beslutade vi att Niva följer med. Vi hoppas på och arbetar såklart för att Helsingborgskontoret ska bli lika framgångsrikt som Haningekontoret.
 

Månadens - Kom ihåg!

Ni som har årsbokslut den 31 december 2017 bör tänka på följande:
* Lagerinventering per 31/12  (om varulager finns)
* Kassainventering per 31/12 ( om kassa finns)
* Beställa engagemangsbesked från bank per 31/12 (gäller AB)

Påminnelse inför jul!

 • Julgåvor till anställda:
  Julgåvor till anställda är skattefria om värdet inte överstiger 450 kronor inkl. moms. I gåvans värde räknas inte kostnad för frakt in. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan. Kontanter i julgåva är inte skattefria, det gäller även check eller postväxel. Presentkort som inte kan ersättas med pengar kan däremot vara skattefria. Läs mer på skatteverkets hemsida, presentkort i gåva till anställd. Julgåvor till kunder är inte avdragsgilla om det inte gäller enklare reklamgåvor av lågt värde.

 • Julbord för anställda:
  Julmåltider för anställda är en skattefri förmån för de anställda om det är fråga om intern representation, till exempel en personalfest. Ditt företag får avdrag för kostnad för högst två personalfester per år. Avdrag medges för kostnad för måltid med 90 kronor exklusive moms per person. För kringkostnader, till exempel musikunderhållning, medges avdrag med 180 kronor exklusive moms per person. Avdrag, med nämnda belopp, medges även för kostnader för pensionerade anställda och anställdas familjemedlemmar som är med på festen.
 • Julbord för kunder:
  Avdrag medges endast om det sker i anslutning till en affärsförhandling. Avdrag medges med 90 kronor exklusive moms per person som för extern representation.

 

Skattetips:

Nya regler kring trängselskatt vid privat körning med förmånsbil.

Från den 1 januari 2018 införs nya regler kring trängselskatt och infrastrukturavgifter vid privat körning med förmånsbil. De nya reglerna innebär förändringar både för dig som är arbetsgivare och dig som är anställd.

Trängselskatt vid privat körning med förmånsbil är från årsskiftet en förmån som ska beskattas. Detsamma gäller infrastrukturavgifter vid broar i Sundsvall och Motala.

 

Visste du att:

 • Vi har öppet som vanligt under jul och nyår, förutom under de röda dagarna då kontoret är stängt.

 • Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.
 • Vi finns på Instagram, in och följ! @nivaekonomi
 • Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.
 • Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

Dela på...