Niva Nytt - Februari 2016

NIVA-NYTT

Vi ser fram emot ett  2016 som ska ge oss, minst lika mycket framgång som tidigare år. Nu kör vi så det ryker! Sätt mål och skapa en målbild för hela året. Rita gärna upp det så det blir tydligt. Hojta till om ni vill ha stöd i detta. Camilla är en stjärna på att ge sin tid till företagare som vill växa i rollen.

Vi avslutade 2015 med en julfika för alla kunder. Tack för ert besök och framförallt till Er som deltog i vår julklappsrimstuga. Vi gjorde såklart en tävling av det och vinnaren blev Joakim och Inger. Grattis till Er. Present är på väg!

Våren är en händelserik period i vår värld. Många deadlines att klara av och pulsen är oftast lite högre, det älskar vi såklart. Planering blir dock vår viktigaste verktyg för att det inte ska bli stressigt. Tänk på att det är ännu viktigare under våren att ni lämnar ert material i tid så att vi har möjlighet att planera in Era bokslut i  och det kan bli klara i god tid med dem innan deadlines.

Vi vill välkomna två nya kollegor till vårt Niva Team:

Bulduk Sener började hos oss i januari och är redan en blivande Niva stjärna. Bulduk har tidigare arbetat på en annan byrå. På fritiden älskar han att spela fotboll och umgås med familj och vänner.

Åsa Wallin är vår nya receptionist, hon har tidigare arbetat inom hotellbranschen. Privat umgås hon gärna med vänner och familj.

Vi på Niva vill gratulera vår ledare Camilla på henne stora dag i januari, då hon blev hela 40 år ung! Grattis!

Månadens-Kom ihåg!

Några viktiga saker vill påminna Er om:

Mycket vikitigt är att ni lämnar in december samt januari materialet så snart du har möjlighet. Vi har som målbild att ni har lämnat in allt senast 5-10 februari. Viktigt att ni gör allt i Er makt för att fixa det.

Ni som har restaurangrapporter att rapportera in, deadline för detta är första mars till kommunen.

Förfallodagen för underskott av slutlig skatt är den 14 mars för de som fick sitt slutskattebesked i december 2015. Inbetalningen ska vara bokförd på Skatteverkets konto senast denna dag. Kolla med oss på Niva om ni är osäkra eller behöver mer information

Skattetips

Skatteverket ger i början av det nya året besked om hur stor preliminär skatt som ska betalas de kommande 12 månaderna, när man har kalenderår som räkenskapsår.

Om man inte hör av sig till Skatteverket blir den preliminära skatten för 2016 i regel bestämd till 110 procent av den skatt som beräknades på inkomsterna i företaget som deklarerades för inkomståret 2014. Staten utgår alltså ifrån att företag och företagare ökar sin vinst för varje år, och att skatten därmed blir högre.

Det är ju inte alls säkert att detta stämmer för det kan ju vara så att de skattepliktiga inkomsterna blir lägre under 2016 än vad de var under 2014.

Tror du att bolaget kommer att ge vinst under 2016, kan du lämna in en preliminärdeklaration till Skatteverket (använd blankett 4314).

OBS! Fråga oss så hjälper vi dig, vi kan fylla i  preliminärdeklarationen. Vi är experter i detta!

Visste du att

-Mannen tror att han väljer kvinnan, men det är nästan alltid tvärtom. Det är kvinnan som väljer den man som skall välja henne.

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

 

Dela på...