Niva - Nytt - Februari 2017

NIVA - NYTT

*  Högsäsongen är här, pulsen är hög och vi är taggade till tänderna. Snart är det dags att börja deklarera Ert år 2016. Det ser vi så fram emot!

Viktig vägledning ang ovan  

Vi behöver få din inkomstdeklaration så snart du fått den i brevlådan. Om du anmält myndighetspost till Skatteverket kommer du att få din deklaration i den digitala brevlådan på Skatteverkets hemsida mellan 8-10 mars. Du behöver då logga in, skriva ut den, skriva under och skicka deklarationen till oss med alla tillhörande sidor, alternativt komma och lämna den hos oss. Skatteverket kommer att börja skicka ut den förtrycka inkomstdeklarationen från slutet av mars och framåt. Det är mycket viktigt att du kontrollerar de förtryckta siffrorna att de stämmer och sedan skriver under deklarationen och skickar till oss. Du behöver inte vara orolig över att skriva under deklarationen "in blanco", vi mejlar dig när deklaration är klar för att få ditt godkännande via mejl.

OBS det är mycket viktigt att du skickar deklarationen till oss så snart du fått den, så att vi hinner färdigställa den i tid.

* Vi har fullt upp med att hitta nya Nivianer till vårt gäng och har redan anställt en, Therese Roberts, som börjar hos oss den 1 april. Välkommen till oss!

* Sara utsågs till Månadens Nivian:

" Månadens Nivian är en person som jag nu har känt ett tag och som jag lär känna mer för varje dag som går. Hon är en person med en positiv grundsyn på livet och allt runtomkring och sprider värme omkring sig med kramar och skratt.  Och sång. Hon har stor integritet och ser det bästa hos människor. Hon är också analytisk och en väldigt duktig redovisningskonsult. Ser fram emot våren då jag hoppas att vi kommer igång med löpningen igen  "

Månadens Kom ihåg!

* I årets kontroller ska Skatteverket följa upp de nya reglerna om personaliggare i byggbranschen. På rot- och rutområdet har granskningen ett särskilt fokus på takarbete, flyttjänster och bostadsförsäljningar Rot- och rutavdrag

Det finns ett särskilt fokus på takarbeten och flyttjänster i år. Ett tusental företag som utför flyttjänster har ansökt om rutavdrag och dessa kommer Skatteverket titta närmare på.

Skatteverket ska även kontrollera bostadsförsäljningar där ägaren har begärt rotavdrag utan att ha bott i bostaden. Regelverket säger nämligen att rotavdrag endast får göras i bostad som ägaren faktiskt bor i.

Personalliggare och kassaregister

Personalliggare infördes i byggbranschen för att förhindra svartarbete och det är också något som Skatteverket kommer att ha ett extra fokus på. Förra året gjordes cirka 12 000 kontroller och Skatteverket tillämpade regelverket mjukt. I år är man tuffare och regelverket för personalliggare tillämpas fullt ut.

Om du säljer varor kontant kan du hamna under Skatteverkets lupp när det gäller att ha godkänt kassaregister då det kommer att kontrolleras extra noga i år.

*Bättre stöd till arbetsgivare

Det kan vara svårt att som arbetsgivare veta vad man ska göra om en medarbetare går på föräldraledighet, blir sjuk eller hur man kan förebygga sjukfrånvaro. Försäkringskassan lanserar nu nya webbsidor för att underlätta för arbetsgivare.

Läs mer på forsakringskassan.se

Skattetips

* Hör med oss om det är något specifikt du undrar över just nu.

Visste du att

- Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag  att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Maila logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

- Vi finns på Instagram, in och följ!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

Dela på...