Niva Nytt - Februari 2020

Januari sprang verkligen förbi oss och likaså februari... Visst är vi alla överens om att vi är färdiga med detta gråa väder nu och att vi ser fram emot våren!

Här på kontoret har vi kavlat upp ärmarna och planerar för fullt inför vårens högsäsong som ligger runt hörnet. De första veckorna på nya året har vi lagt mycket energi och fokus på att strukturera om oss i vårt team och har nu kommit fram till en plan som vi tror starkt på. Vi är nu supertaggade inför vårsäsongen och allt vad den har att erbjuda!

För övrigt på Niva…
• Vill vi gratulera Linn och Kamilla som har fyllt år!
• Vill vi välkomna Angelica som är vårt senaste stjärnskott, så kul att du har börjat hos oss!

Månadens kom ihåg:

*Bokslut. Om du har bokslut 31 december 2019 och har en önskan om ett snabbt bokslut bör du meddela oss detta så snart som möjligt så att vi kan prioritera ditt bolag.

*Bank-ID. Om du inte redan har Bank-ID så rekommenderar vi dig att skaffa det. Inte minst för att Skatteverket äntligen gjort det möjligt för oss att deklarera din privata inkomstdeklaration via fil och då behöver du ha Bank-ID för underskrift och godkännande.

Kom ihåg att lämna in årets deklaration till oss så fort du får den i din brevlåda. Viktigt att du först kollar igenom den så allt stämmer som står i den.

*Kivra. Kivra är något vi verkligen rekommenderar er att skaffa om ni inte redan har det. Försök även att få era anställda att skaffa detta för då kan de bland annat få sina lönespecar skickade direkt dit.

*Skatteverkets granskning underlättar för branschen. Skatteverket kommer under år 2020 framförallt granska: Id-fusk eftersom det görs kostsamma felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen, redovisade förmåner, skenutvandring samt penningtvätt. Vill ni läsa mer kring detta:

https://www.tidningenkonsulten.se/artiklar/skatteverkets-granskning-underlattar-for-branschen/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Datum att hålla reda på…

*2 mars. Ska du ha skickat in fastighetsdeklarationen.

*12 mars. Om du fick slutskattebesked i december och hade skatt att betala ska din inbetalning vara bokförd på Skatteverkets konto senast detta datum.

Tips till dig…

*Viktigt att ni registrerar VAB, sjukdom eller sjukskrivning på era löner, annars kan det bli problem med Försäkringskassan.

*Nya chockhöjda fordonskatten januari 2020. Detta gäller bara nya bilar som blir registrerade från och med 1 januari 2020, så det påverkar inte de gamla bilarna. Läs mer kring detta på:

https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/382477.html?date=2020-02-24

*Ligger ert företag under tillväxt eller har ni en tillfällig likviditetsdipp?

Med en checkkredit från Qapitala så är ni redo för det mesta!

·         Betala enbart på nyttjat belopp

·         Sveriges snabbaste kreditbeslut

·         Inga säkerheter krävs

·         Ingen årsavgift eller andra avgifter tillkommer

·         Flexibel återbetalning

Ansök om checkkredit på www.qapitala.se eller ring in på 010-330 06 80

Visste du att…

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

Dela på...