Niva - Nytt - Januari 2017

NIVA - NYTT

* Vi välkomnar 2017 i samma positiva anda som vi avslutade 2016. Vi ser fram emot ett år med minst lika mycket framgång som tidigare. Målen är satta och nu är det bara att köra på!

* Våren är en händelserik period i vår värld, vilket vi älskar. Många deadlines att klara av och pulsen är oftast lite högre. Planering blir dock vår viktigaste verktyg för att det inte ska bli stressigt. Tänk på att det är ännu viktigare under våren att ni lämnar ert material i tid så att vi har möjlighet att planera in Era bokslut och se till att de blir deadlines.

* Bästa leasing upplägget? Går du i tankar att byta eller köpa tjänstebil ? Säg till oss så tipsar vi om bästa kontakten i den branschen.

* Företagsmassage har vi på Niva. Det är en fantastisk förmån för personalen på ett företag och ger friskare och kryare personal. Vi tipsar gärna om vart ni ska vända er.

* Maria utsågs till Månadens Nivian:

"Jag har valt en person som jag verkligen gillar jätte mycket. En riktigt bra kollega och vän. En person som jag beundrar när det gäller arbetsmoral, och hur lugn man kan vara oavsett om vi har jätte mycket att göra. Jag är verkligen jätte glad över att ha fått lära känna dig. Jag vet att jag kommer lära mig jätte mycket från dig. Du är en riktig lagspelare som alltid vill allas bästa. Du tar till dig allt man säger och är väldigt omtänksam person. Jag vill även passa på att gratulera dig för din nya tjänst här på Niva som Konsult Koordinator. Du passar verkligen in som det. Du är grym MARIA fortsätt så

* Grattis säger vi till Camilla, Åsa, Camilla Fagerberg och Bulduk som allihop fyllde år i januari!

Månadens Kom ihåg!

Representation

Nu har reglerna ändrats gällande representationen. 90 kr/person gäller INTE längre. De nya reglerna innebär att själva representationskostnaden inte längre är avdragsgill i företaget, utan bara momsen.

Du får göra avdrag för moms vid representation om kostnaderna har ett omedelbart samband med verksamheten och när representationen ingår som ett naturligt led i affärsförhandlingar eller vid personalvård.

Du ska också ha en verksamhet där du har rätt att få tillbaka eller är skyldig att betala moms. Representation kan till exempel ske i samband med en lunch eller middag eller i samband med ett mingel där det enbart finns drycker.

Så här mycket får du göra avdrag för Om du i samband med representation har kostnader för mat och dryck får du göra avdrag för moms på ett underlag som får vara högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle. Du kan göra avdrag med högst 36 kronor per person om kostnaden enbart gäller mat och alkoholfri dryck.

* Om kostnaden för mat och dryck eller enbart dryck är högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle, får du göra avdrag för hela momsen. * Om kostnaden överstiger 300 kronor exklusive moms och gäller både mat och alkoholdrycker, ska den andel av underlaget som gäller mat beräknas genom en proportionering utifrån de faktiska kostnaderna exklusive moms för mat respektive alkohol. I vissa fall kan du istället välja att beräkna avdraget enligt en schablon.

Skattetips

* Vi väntar spänt på beslut om de nya föreslagna 3/12 reglerna

* Taket för uppskovsbelopp vid bostadförsäljning slopas under perioden 20 juni 2016 till 30 juni 2020. Läs mer på skv.se

Visste du att

- Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag  att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Maila logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

- Vi finns på Instagram, in och följ!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

 

Dela på...