Niva - Nytt Januari 2018

Bäste kund,

Att drivas och brinna för sitt företag kräver mycket engagemang, styrka och hjärta.
Vi ser dig samt det du gör.
Vår förhoppning är att vi ska inspirera dig till att bli den bäste människa och företagare du kan. Genom vårt nära samarbete ska ni få stöd i det som ni står inför, men också vägleda er mot era drömmar och mål.
Om du är ditt bästa jag varje dag så kommer du utföra mirakel och bli så rik du vill.
Ni är Nivas hjältar.

Så ta vara på alla timmarna som solen börjat ge. Njut. Nu går vi mot ljusare tider!

 / Camilla Niva

Och med dessa kloka ord från vår alldeles egna Camilla Niva inleder vi detta fantastiska år!
Våra mål är satta, humöret är på topp och motivationen är precis där den ska vara.
Hur klyschigt det än må låta, så är ett nytt år ett fantastiskt tillfälle till att börja om, bli bättre och kanske till och med ta sitt pick och pack och bosätta sig i Helsingborg..

 • ... för den 1 januari 2018 var Dagen D äntligen här! Hävertgatan 29 öppnade upp dörrarna och startskottet för Niva Helsingborg var ett faktum.
  Vår konsult Madde hade knappt hunnit göra sig hemmastadd på kontorshotellet Patronen Workspace innan den första Helsingborgskunden ringde. Superroligt tycker vi!

 • Niva har fått ytterligare två stjärnor till kontoret i Haninge. Kamilla och Renata har sedan slutet av december varit hos oss, och därmed är vi 19 glada Nivianer som arbetar dagligen för att göra er rika!
 • I början av året skickade vi ut en förfrågan om arkivering av material från tidigare år. Ni som inte vill betala för detta kan komma och hämta ert material så fort tillfälle ges. 
  Maila gärna till helena@nivaekonomi.se i förväg, så ställer vi fram allt tills Ni kommer hit.

 

 

Månadens Kom ihåg!

 • From 1 januari 2018 finns växa-stöd även för AB. Läs mer om det här!

 • Ni kan nu slänga all bokföring från 2010.
 • Har du inget bank-id så rekommenderar vi dig starkt att skaffa det. Inte minst för att Skatteverket äntligen gjort det möjligt för oss att deklarera din privata inkomstdeklaration via fil och då behöver du ha ett bank-id för underskrift och godkännande.
 • Har du skaffat dig en digital brevlåda? Gör det redan nu så får du din deklaration redan i mars.  Datum att hålla reda på:
  1 mars: Se till att du anmält ditt konto för ev skatteåterbäringen på Skatteverket.
  8-9 mars: Deklarationen skickas som PDF till din digitala brevlåda.
  20 mars: Deklarationstjänsten öppnar.
  28 mars: Sista dagen att godkänna din deklaration, utan att ändra eller lägga till något, om du vill ha pengarna i april.
  5-6 april: Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen.
 • Orsaker till att du inte kan få din skatteåterbäring i april:
  Du gör ändringar/tillägg.
  Du gör reseavdrag.
  Du deklarerar försäljning av aktier eller bostad och lämnar en bilaga.
  Företag eller du som är företagare.

  Läs mer på http://skatteverket.se

Skattetips:

 • Nu blir det skattefritt att spela golf, åka utförsåkning på skidor, dyka, rida samt segla! Skatteverket har kommit med information om hur man numera ska se på motion och friskvård vad gäller de tidigare förbjudna aktiviteterna. Skatteverket anser att man kan ’’sponsra’’ anställdas olika aktiviteter genom friskvårdsbidrag upp till 5000 kr per anställd och år. Kostnaden för en enskild aktivitet får däremot inte överstiga 1000 kr.
  Betalar arbetsgivaren en dyrare enskild aktivitet blir bidraget skattepliktigt.

 • Skatteverket ger i början av det nya året besked om hur stor preliminär skatt som ska betalas de kommande 12 månaderna, när man har kalenderår som räkenskapsår.
  Om man inte hör av sig till Skatteverket blir den preliminära skatten för 2018 i regel bestämd till 110 procent av den skatt som beräknades på inkomsterna i företaget som deklarerades för inkomståret 2016. Staten utgår alltså ifrån att företag och företagare alltid är skyldiga att betala högre och högre skatt för varje år som går.
  Säg till när ni fått beslutet så tittar vi på det åt er och ändrar skatten om den inte överensstämmer med verkligheten.

 

 

Visste du att

 • Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

 • Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi !
 • Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.
 • Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

Dela på...