Niva Nytt - Januari 2020

 

God fortsättning!

Hoppas ni har haft en härlig julledighet!

Tomtarna har flyttat tillbaka till skogarna, julpyntet har åkt ner i lådorna och julgranen har dansats ut. Nu är vi så redo för det nya året!

Vi på Niva Ekonomi känner en stor förväntan inför 2020 och är supertaggade på vad året kommer att erbjuda. Vi vet redan nu att vi kommer att göra stora förändringar i vårt sätt att arbeta och vårt mål är att bli ännu mer sammansvetsade som grupp.

En annan stor förändring, som vi började med redan förra året, är att vi kommer att jobba med fasta priser. Vi hoppas att detta kommer att ge oss mer tid med er kunder och att ni kommer förbi på fler spontanbesök, vilket vi älskar!

 

För övrigt på Niva…

  • Vill vi gratulera Camilla som fyllt år!

  • Vill vi också välkomna vårt nya stjärnskott för i år, Sarah, vi är så glada att vi hittade dig <3

 

Månadens kom ihåg:

* Om du har bokslut 31 december 2019 och har en önskan om ett snabbt bokslut bör du meddela oss detta så snart som möjligt så att vi kan prioritera ditt bolag.

*Kom ihåg att den 31 januari 2020 är sista dagen att begära utbetalning för ROT och RUT. Om du har utfört ROT och RUT-tjänster under 2019 och kunden har betalat före årsskiftet, måste din begäran om utbetalning ha kommit in till Skatteverket senast den 31 januari 2020.

*Bank-ID

Om du inte redan har Bank-ID så rekommenderar vi dig att skaffa det. Inte minst för att Skatteverket äntligen gjort det möjligt för oss att deklarera din privata inkomstdeklaration via fil och då behöver du ha Bank-ID för underskrift och godkännande. 

Datum att hålla reda på…

*28 februari 2020 är sista dagen att skaffa digital brevlåda (Kivra) – för dig som vill få din deklaration digitalt i år.

*2 mars 2020 ska du ha skickat in fastighetsdeklarationen.

 

Tips till dig…

*Kivra är något vi verkligen rekommenderar er att skaffa om ni inte redan har det. Försök även att få era anställda att skaffa detta för då kan de bland annat få sina lönespecar skickade direkt dit. Om ni skaffar Kivra senast den 28 februari får ni deklarationen redan 7-13 mars, vilket innebär att vi kan få den mycket tidigare av dig. Du skickar den sedan som en pdf-fil i ett mejl till oss, visst är det smidigt!? Så in och skaffa Kivra nu på en gång!

 

*Viktigt att ni registrerar VAB, sjukdom eller sjukskrivning på era löner, annars kan det bli problem med Försäkringskassan.

 

*Nya chockhöjda fordonskatten januari 2020.

Detta gäller bara nya bilar som blir registrerade från och med 1 januari 2020, så det påverkar inte de gamla bilarna. Läs mer kring detta på:

https://bilskatt.nu/nya-fordonsskatten-januari-2020

 

*Ligger ert företag under tillväxt eller har ni en tillfällig likviditetsdipp?

Med en checkkredit från Qapitala så är ni redo för det mesta!

  • Betala enbart på nyttjat belopp

  • Sveriges snabbaste kreditbeslut

  • Inga säkerheter krävs

  • Ingen årsavgift eller andra avgifter tillkommer

  • Flexibel återbetalning

Ansök om checkkredit på www.qapitala.se eller ring in på 010-330 06 80

 

Visste du att..

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela på...