Niva Nytt - Maj 2019

Äntligen är sommaren här! Hoppas ni alla njuter av Sverige när det är som bäst.

Det är mycket som händer här på Niva ekonomi! Inte nog med att vi har fullt upp med deklarationer och bokslut - vi har också fått klartecken på vår ombyggnad här på kontoret, för ni har väl inte missat att vi har fått ännu större lokal här på Markörgatan?

Ombyggnaden drar igång i slutet på juni och efter sommaren räknar vi med att allt ska vara klart. Vi kommer då ha fler konferensrum som även ni - våra kunder, får hyra och nyttja.

Vi har också precis fått reda på vart vi kommer åka på vårens konferens, destinationen är Edinburgh i Skottland. Det ser vi verkligen fram emot och ska bli så roligt!

Kontoret kommer vara bemannat som vanligt under dessa dagar 14 - 18 juni då vi har två kollegor som inte kommer följa med på resan.

För övrigt...

I juli månad kommer er Niva faktura att dyka upp på annan tid på grund av semestertider. Kolla extra noga på förfallodatumet på fakturan.

Sommaren börjar närma sig, kom ihåg att planera in er semester i god tid så ni får njuta av en härlig ledighet.

Från och med 18 juni kommer vi på Niva ekonomi gå över till sommartider här på kontoret, vilket innebär att vi kommer ha öppet mellan 09.00 och 15.00, lunchstängt mellan 12.00 - 13.00.

Månadens Kom ihåg...

Vi har nu skickat in era privata deklarationer till Skatteverket via fil, det är alltså mycket viktigt att du loggar in på Skatteverket och godkänner deklarationen i sin helhet med ditt mobila bank-id.
Tveka inte att kontakta oss om du är osäker på hur du gör.

Tips till dig...

* Har du varit kund hos Niva mer än 6 månader och vill ha ett fastprisförslag på din redovisningstjänst?  Mejla Camilla Niva så tar hon fram ett förslag till dig.

* Från och med 1 juli 2019 kommer Skatteverket att börja tillämpa ställningstagandet ”uthyrning av vårdpersonal, mervärdeskatt”. Vilket kommer innebära att den som hyr ut vårdpersonal ska ta ut moms på sin tjänst till uppdragsgivaren. Det betyder att säljaren ska redovisa och betala moms på uthyrning av vårdpersonal oavsett vem som är köpare av tjänsten. Vill du läsa mer om detta?

https://www.skatteverket.se/omoss/press/nyheter/2019/nyheter/momspauthyrningavpersonalinomvardenfranden1juli.5.8bcb26d16a5646a14878ae.htm

* Från och med 1 juli 2019 kommer rutavdraget för personer mellan 18 - 64 år höjas från 25 000 kronor per år till högst 50 000 kronor per år. Vill du läsa mer om detta?

https://www.skatteverket.se/omoss/press/nyheter/2019/nyheter/hojtrutavdragforpersonerunder65ar.5.8bcb26d16a5646a148748d.html

  • Ändring i skatteavtalet mellan Sverige och Portugal. Länderna har undertecknat ett protokoll om ändring i skatteavtalet mellan sig, som kommer göra att det inte längre är möjligt att flytta till Portugal för att ta ut pension från tidigare privat anställning skattefritt.

https://www.srfkonsult.se/newswire/andring-i-skatteavtalet-mellan-sverige-och-portugal/

 

Hittelön...

Är skattefri under förutsättning att ersättningen inte hänför sig till anställning eller uppdrag.

Ersättning till den som har räddat personer eller tillgångar i fara är också skattefri under förutsättning att ersättning inte hänför sig till anställning eller uppdrag.

Ersättning till den som har bidragit till eller avsett att bidra till

  • Att förebygga brott
  • Att personer som har begått      brott avslöjas eller grips
  • Att föremål tas i beslag

Är också skattefria, under förutsättning att ersättning inte hänför anställning eller uppdrag.

Kom ihåg att fråga oss på Niva ekonomi om du är osäker kring detta eller
behöver hjälp.

Visste du att...

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

Dela på...