Niva Nytt - Maj 2020

Maj månad bara sprang förbi oss och det känns lite som hela våren bara har susat förbi. Men nu känner man verkligen att sommaren bara ligger runt hörnet.

Här på Markörgatan är det fullt ös med bokslut och inkomstdeklarationer. Vi saknar fortfarande en hel del inkomstdeklarationer så vill ni att vi ska hjälpa er så måste ni skicka dom till oss pronto alternativt komma förbi med dom.

Du vet väl att du är viktigast hos oss på Niva.Vi ser ju alltid till att göra allt för att ni ska få den leverans ni betalar för. Det ska alltid vara ett kundfokus som anpassas efter dig och ditt företag. Som ni vet så blir det byten av kundansvarig ibland pga. att vi behöver omorganisera beläggning och när människor hos oss väljer att gå vidare mot nya mål. Detta är såklart något vi vet att frustrerande och kräver en del tid och engagemang inte bara ifrån oss med även er. Ni behöver ju lära känna en ny människa och bara det kan ta tid och kräva sitt.

Vi vill ändå att ni ska känna er trygga i detta. Vi jobbar hårt med att även här se till att ni ska drabbas så lite det bara går. Hoppas ni verkligen ser fördelarna med att vi är fler på ert uppdrag för att inte vara sårbara. Det ger ett mervärde både för er och oss.

Känn er alltid trygga att ringa oss om ni känner att detta inte fungerar. Det är er rättighet att få den leverans ni blivit lovad.

För övrigt på Niva…

*Vill vi gratulera våra kollegor Karolina, Jenny och Helena som har fyllt år!

*Vi vill också välkomna vårt senaste stjärnskott Anna som har börjat här hos oss, så glada att ha dig här hos oss.

Månadens kom ihåg:

*Kom ihåg att vi bara är ett samtal bort. Vi finns här för att stödja er och för att hjälpa er så fort vi kan.

*Du kommer väl ihåg att planera in din sommarsemester?

Tips till dig:

Hur fungerar korttidsarbete? Här kan du läsa mer kring detta och vad det finns för villkor för godkännande.

https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/korttidsarbete--sa-funkar-det__1766

Sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter. Detta är något som Riksdagen har beslutat att i fyra månader vilket innebär under mars – juni kommer arbetsgivaravgifterna för anställda sänkas till 10,21%. Läs mer kring detta,

https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/nedsattning-av-socialavgifter-pga-corona__17716

Vill du ha tips och råd i dessa corona-tider, hur man som företag och företagsledare kan tänka och göra? Läs mer kring detta här: https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/tips-och-rad-for-foretag-i-coronatider__17693#coronatider

Från och med 1 juni 2020 fram till 31 december 2020 får man som arbetsgivare ge extra skattefria gåvor till ett värde upp till 1 000 kr inkl moms. Det innebär t ex att de extra skattefria gåvorna under 2020 måste ges till alla anställda eller åtminstone en stor grupp av anställda, för att de ska vara skattefria.De nya skattefria gåvorna får - precis som skattefria julgåvor – heller inte ges i form av pengar eller något som lätt kan växlas till pengar. I övrigt finns det inga begränsningar av vad som kan ges i extragåva. Några klädesplagg, ett antal flaskor vin, en rejäl matkasse eller ett presentkort på något annat som inte kan bytas mot pengar – allt är tillåtet. För arbetsgivare som är momspliktiga blir det dock billigast att ge bort varor/tjänster som beläggs med 25 % i moms. Då blir arbetsgivarens kostnad för en gåva som kostar 1 000 kr i praktiken bara 800 kr, eftersom momsen på gåvan räknas som en avdragsgill ingående moms.

Visste du att…

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

 

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

Dela på...