Niva Nytt-Mars 2016

NIVA-NYTT

* Nivas mål är att hjälpa andra. Nu i dagarna har vi varit och besökt flyktingboenden för ensamkommande ungdomar. Vi har efter besöket bestämt oss för att hjälpa dom ekonomiskt och med bidrag till olika aktiviteter, kläder mm. Det är en fantastisk känsla att kunna bidra och hjälpa andra i samhället.

* Mitt i Haninge utsåg kommunens häftigaste kvinnor på internationella kvinnodagen. Panetoz-profilen Pa Modou Badjie hyllar Camilla Niva och  Niva Ekonomi. http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_miha#

"Camillas engagemang hjälper så många. Hon och hennes redovisningsbyrå sponsrade Birger Jensens fotbollscup förra året, som betyder så mycket för Jordbros unga, och Camilla har jobbat hårdast av alla för att försöka stoppa nedläggningen av Jordbrogården (en gård för unga funktionsnedsatta)" Pa Modou Badjie. Tack Pa Modou! / Camilla

* Jenny utsågs till månadens Nivian: "Jag väljer Jenny av många olika anledningar, En glädjespridare Generös och omtänksam mot allt och alla Alltid ärlig och säger sin åsikt En fantastisk historieberättare som alltid Lockar till skratt I jobbet är du, Orädd inför nya uppgifter Kunnig Problemlösare Får alla att känna sig bekväma En toppenfin vän och kollega" Anne på Niva

* Vi på Niva vill gratulera Anso & Anne som fyllt år i mars! Grattis!

* Fröken Monica Enbuske på Niva har gått och blivit fru Klintberg. Grattis!

Månadens kom ihåg!

* Några viktiga saker vill påminna Er om:

Eran privata inkomstdeklaration (gula) består av 4st sidor totalt. Denna kommer i dagarna i Er brevlåda. Deklaration ska lämnas in till oss omgående. Viktigt att tänka på innan ni skickar den till oss: * Kontrollera dem förtryckta siffrorna, om avvikelser finns så ändra detta * Skriv under deklarationen på både sidorna * Alla fyra sidor ska lämnas in * Bifoga eventuell tilläggsinformation Vi kommer att färdigställa deklarationen. Innan vi skickar in den till Skatteverket kommer vi att mejla Er för godkännande och ge den aktuella skatteberäkningen. Kom ihåg att skatteberäkningen i deklarationen för Er som har enskild firma eller handelsbolag är inte fullständig, den är inte komplett förrän vi har kompletterat med näringsverksamhetsbilagorna.

* Om du förväntar att få tillbaka på skatten måste du anmäla bankkonto till Skatteverket för snabbare utbetalning.

* Kom ihåg att planera inför semestern så ni kan vara lediga. Viktigt att återhämta sig som företagare och människa!

Skattetips

* Köp frimärken före 31 mars. Kostnaden för frimärken och andra portoanknutna tjänster som PostNords ombud säljer över disk höjs med upp till en femtedel 1 april eftersom avdragsrätten försvinner. Om du saknar individuellt avtal med Postnord sparar du en hel del pengar på att bunkra upp med frimärken och påsar före 1 april. Den slopade momsen innebär en prisökning på mellan 16 och 20 procent, om du saknar avtal.

* Nya regler gällande ROT och RUT fråga gärna din konsult så hjälper den dig.

* Från den 1 juni 2016 så slopas nedsättningen av sociala avgifter för unga.

* Avdrag för pensionssparande avskaffades vid årsskiftet. Den som har inkomst av näringsverksamhet eller inte har någon pensionsförmån från sin arbetsgivare får dock göra avdrag även framöver. För att få del av avdraget i år måste sparandet betalas in före årsskiftet.

Se över ditt pensionssparande så att du har det förmånligaste och bästa för just dig och ditt företag.

Visste du att

-På påskafton äts det i Sverige ungefär 6 miljoner ägg – varje timme!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

    AvbrytAnvänd 

       
 
 
 
     

Dela på...