Niva Nytt - Mars 2019

Bäste kund,

Snön har försvunnit, fåglarna kvittrar på morgonen, dagarna är ljusare och solen har börjat värma på riktigt nu, äntligen har den efterlängtade våren kommit!

Här på Niva ekonomi är det fullt ös då högsäsongen är i full gång. Är det inte bokslut så är det inkomstdeklarationer. För du har väl inte glömt att skicka in din inkomstdeklaration till oss?

Vi har även fullt upp med att hitta nya Nivianer till vårt gäng och har nu hittat två nya stjärnor - Mia Sundberg och Ewi Gelinder Andersson som kommer börja hos oss nu i april månad. J

Om ni vet någon som skulle passa in i vårt gäng - be dem mejla camilla@nivaekonomi.se.

För övrigt...

*Dace utsågs till Månadens anställd.

Månadens Nivian är en fantastisk kollega på alla sätt och vis, väldigt hjälpsam, sprider enormt mycket glädje och är otroligt omtänksam.

Vi vill även välkomna Ewi och Mia ännu en gång som är våra två nya kollegor här på Niva ekonomi. Så efterlängtade och det ska bli så roligt att få in två nya Nivianer i vårt team.

För er som kanske har missat detta så har vi investerat i ett kontor inne på Söder på Blekingegatan, där ska vi kunna möta upp våra stadskunder. Alla Niva kunder får såklart hyra även detta kontor om så skulle behövas.

Månadens Kom ihåg...

Missa inte den 16 april då är det dags igen, då kommer vi ha vårt andra kundevent här på Niva Ekonomi. Under detta Event kommer vi ta upp frågor kring deklarationer och skatt, avdrag man kan göra, mer information kring digitalisering och tjänsten Centsoft.
Vi kommer även gå igenom fördelen med fast pris.

Vi är supertaggade inför detta och hoppas att så många som möjligt har tid att komma.

Kom ihåg att lämna in årets deklaration till oss så fort du får den i brevlådan.

Om du anmält myndighetspost till Skatteverket kommer du att få din deklaration i den digitala brevlådan på Skatteverkets hemsida - har du Kivra gäller samma sak. Du behöver då logga in, skriva ut alla sidor och skicka deklarationen till oss, alternativt komma och lämna in den. Det är mycket viktigt att du kontrollerar de förtryckta siffrorna att de stämmer och sedan skriver under deklarationen och skickar till oss.

Tips till dig...

* Har du varit kund hos Niva mer än 6 månader och vill ha ett fastprisförslag på din redovisningstjänst?  Mejla Camilla Niva så tar hon fram ett förslag till dig.

Tips och råd till dig om du ska anlita en underentreprenör.

  • Är företaget som ni anlitat godkänt för F-skatt, har det registreringsbevis samt är det registrerat för moms?
  • Kontrollera kollektivavtal för ifrågavarande arbete
  • Är företaget anslutet till ID06?
  • Vem är motpart, kolla att företaget existerar samt vem som står bakom företaget.
  • Har företaget lämnat årsredovisning för tidigare räkenskapsår?
  • Vilka sitter i bolagets styrelse, har styrelsen nyligen bytts ut?
  • Att företaget inte har tvistiga lönefordringar från arbetstagare som förfallit till betalning.
  • Om företaget är utländskt, kontrollera att arbetstagare har registrerats i arbetsmiljöverkets utstationeringsregister.

Kom ihåg att fråga oss på Niva ekonomi om du är osäker kring detta eller behöver hjälp.

Visste du att...

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

Dela på...