Niva Nytt - Mars&April 2020

Mars och april månad har verkligen sprungit förbi oss men vi kommer samtidigt aldrig glömma dessa två månader som varit. Vi sitter verkligen i vår största prövning både som land och även som företag. Men vi här på Niva Ekonomi följer Folkhälsomyndigheten och deras riktlinjer är man hostig, febrig eller förkyld så stannar man hemma. 

Därför är det också väldigt viktigt att ni våra kunder som kommer förbi och hälsar på oss nu under dessa tider att ni också tar ansvar för er själva att inte komma hit om ni känner er lite dåliga. Kom ihåg att vi har en brevlåda vid entrén som ni kan lämna ert material i också.

Detta har självklart påverkat oss och vårt arbete. Därför vi har gått ut med information till er att vi inte kommer bli klara med alla bokslut så som vi har blivit tidigare år. Vi kommer självklart hinna i tid men ni kan inte räkna med att vi kommer leverera några bokslut innan slutet på juni.

Annars kämpar vi på med bokslut, inkomstdeklarationer och allt vad våren brukar bjuda på.

Men det är inte bara ute i världen det händer saker just nu utan även här på kontoret händer det mycket. 

Camilla gick ut med informationen i måndags att Niva Ekonomi AB har beslutat att slå sig samman med en finsk aktör på marknaden som heter Talenom. Talenoms värdegrund och intresse för företagare är likvärdiga med vårt och därför kändes det så självklart att slå sig samman med dom. Detta kommer innebära för dig som kund hos oss att ni kommer få mer värde av er tjänst. 

Som vi nämnde i det mejl som vi har skickat ut till alla våra kunder så kommer Camilla fortsätta sitt jobb som verksamhetsansvarig och fortsätta sin utveckling av såväl bolaget som dess kunder och kollegor. 

Du vet väl att du är viktigast hos oss på Niva. Vi ser ju alltid till att göra allt för att ni ska få den leverans ni betalar för.Det ska alltid vara ett kundfokus som anpassas efter dig och ditt företag.

Som ni vet så blir det byten av kundansvarig ibland pga att vi behöver omorganisera beläggning och när människor hos oss väljer att gå vidare mot nya mål. Detta är såklart något vi vet är frustrerande och kräver en del tid och engagemang inte bara från oss men även er.  Ni behöver ju lära känna en ny människa och bara det kan ta tid och kräva sitt.

Vi vill ändå att ni ska känna er trygga i detta. Vi jobbar hårt med att även här se till att ni ska drabbas så lite det bara går. Hoppas ni verkligen ser fördelarna med att vi är fler på ert uppdrag för att inte vara sårbara. Det ger ett mervärde både för er och oss.

Känn er alltid trygga att ringa oss om ni känner att detta inte fungerar. Det är er rättighet att få den leverans ni blivit lovad.

Löneavdelningen på Niva..

Vi har också i vår startat igång vår första löneavdelning som idag består av Marie och Jenny.

Tjejerna älskar löner och kommer vara dom som sköter det flesta löner på Niva tillsammans med dom kundansvariga såklart. Så får ni ett samtal med Marie eller Jenny, passa på och lär känna även dom. 

 

För övrigt på Niva….

*Vill vi gratulera Angelica som har fyllt år!

*Vi vill också välkomna Marie, Ersin, Helena och Catharina som är våra senaste stjärnskott, så roligt att ni har börjar hos oss!

Månadens kom ihåg:

*Kom ihåg att vi bara är ett samtal bort. Vi finns här för att stödja er och för att hjälpa er så fort vi kan. 

*Bank-ID. Om du inte redan har Bank-ID så rekommenderar vi dig att skaffa det. Inte minst för att Skatteverket äntligen gjort det möjligt för oss att deklarera din privata inkomstdeklaration via fil och då behöver du ha Bank-ID för underskrift och godkännande. Kom ihåg att lämna in årets deklaration till oss så fort du får den i din brevlåda. Viktigt att du först kollar igenom den så allt stämmer som står i den.

*Kivra. Kivra är något vi verkligen rekommenderar er att skaffa om ni inte redan har det. Försök även att få era anställda att skaffa detta för då kan de bland annat få sina lönespecar skickade direkt dit.

Tips till dig:

Hur fungerar korttidsarbete?

Här kan du läsa mer kring detta och vad det finns för villkor för godkännande.

https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/korttidsarbete--sa-funkar-det...

Sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter. Detta är något som Riksdagen har beslutat att i fyra månader vilket innebär under mars – juni kommer arbetsgivaravgifterna för anställda sänkas till 10,21%. Läs mer kring detta,

https://www.bjornlunden.se/foretagskunskap/nedsattning-av-socialavgifter...

Har du inte anmält dig till A-kassan? Så rekommenderar vi dig att göra det nu och få även dina anställda att göra det om dom inte redan är med. Läs mer kring detta, 

https://www.foretagande.se/foretagare-ga-med-i-a-kassan-idag-eller-senas...

Visste du att...

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

 

 

Dela på...