Niva Nytt - November 2015

NIVA -NYTT

Tiden går verkligen fort och nu är det snart jul i våra hus.

Onsdag den 16:e december har vi öppet hus och bjuder på julmys - varmt välkomna mellan 15:00-17:00!

Ett stort tack till Rögrundet där vi fick förmånen att konferera i oktober, de var med och bidrog till flyktingarna. Besök gärna deras hemsida: www.grundet.se

Månadens -Kom ihåg!

Några saker som vi vill påminna er om inför årsskiftet.

Alla ni som har årsbokslut den 31 december 2015 bör tänka på följande:

• Lagerinventering per 31/12  (om varulager finns) • Kassainventering per 31/12 ( om kassa finns) • Beställa engagemangsbesked från bank per 31/12-2015 (gäller AB)

Påminnelse inför julen

Detta gäller för julgåvor: • Julgåvor till anställda är skattefria för dina anställda om värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms. I värdet inräknas inte fraktkostnader. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan.

• Kontanter i julgåva är inte skattefritt, inte heller andra betalningsmedel som check eller postväxel. Däremot kan gåva i form av presentkort vara skattefri, läs mer på Skatteverkets hemsida www.skatteverket.se.

• Julgåvor till kunder är inte avdragsgilla om de inte består av enklare reklamgåvor av lågt värde. Dyrbarare gåvor kan bedömas som muta.

• En gåva från arbetsgivaren i form av ett presentkort som ger rätt till rot- eller rutarbete för ett visst angivet belopp kan godtas som skattefri gåva även om presentkortet vid inlösen kan ge den anställde rätt till skattereduktion.

Detta gäller för julbord: • Julbord och andra måltider för anställda är en skattefri förmån om det är fråga om intern representation, till exempel en personalfest. Arbetsgivaren får avdrag för kostnad för högst två personalfester per år. Avdrag medges för kostnad för måltid med 90 kronor exklusive moms per person. För kringkostnader, till exempel musikunderhållning, medges avdrag med 180 kronor exklusive moms per person. Avdrag, med nämnda belopp,  medges även för kostnader för pensionerade anställda och anställdas familjemedlemmar som är med på festen.

• Julbord för kunder – avdrag medges endast om det sker i anslutning till en affärsförhandling. Avdrag medges med 90 kronor exklusive moms per person såsom för extern representation.

 Skattetips

Nu börjar årets influensasäsong och många är hemma med sjuka barn. Endast en av tre småföretagare vabbar när barnen är sjuka, de flesta väljer att jobba hemma medan de tar hand om barnen. Se till att vabba när du har sjuka barn. Har du enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag spelar inte någon roll. Prata med oss så hjälper vi dig att ordna det du behöver ha till försäkringskassan.

Tveka inte att fråga oss! Det finns inga dumma frågor, den enda "dumma" frågan är den du aldrig ställer!

 Visste du att

-Det går åt mer kalorier när vi skrattar än när vi är ledsna.

-Kom och hämta världens snyggaste isskrapor på Niva!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

Dela på...