Niva Nytt - Oktober 2016

NIVA - NYTT

Tiden går fort och hösten har gått över till vinter!

* Vi avslutade sista veckan av hösten med en konferens på vackra Sandhamn, det var kallt och blåsigt men väldigt rogivande. Konferensschemat var späckat och vi fick mycket gjort med budget, rapporter, grupparbeten och en himla massa bra diskussioner och mycket gemenskap. Vi är nu supertaggade för framtiden och allt  för det som Niva står inför. Vi avslutade med ett 80-tals party där alla tolkade sitt 80-tal på bästa sätt.

* Förfallodatum angående betalning av skatt för året 20151231 Det blev flera turer fram och tillbaka kring anstånd i detta ärende, och vi vill be om ursäkt för detta. Informationen till oss från Skatteverket har varit under all kritik och vi har fått olika bud beroende på vem vi pratat med. Dessvärre så har Skatteverket slutligen sagt att dem INTE godtar anstånd pga. bristfällig information. Ni som fått era slutskattebesked måste betala in era slutskatter utefter det förfallodatum som står. Ni får såklart söka anstånd om ni har annan orsak såsom likviditetskris, sjukdom eller dylikt.

* Det är dags för oss att välkomna en ny stjärna till Niva: Liselotte Grandin – Redovisningskonsult som har lång erfarenhet från redovisningsbranschen. Liselotte älskar fart & fläkt samt hästar. Hon bor med sin dotter i Österhaninge.

* Sara är äntligen tillbaka efter sin föräldraledighet och har även fyllt 30år! Grattis Sara och välkommen tillbaka!! Sara börjar med att arbeta 2 dagar i veckan men kommer till oss på heltid from januari 2017. Som vi längtat!

Månadens - Kom ihåg!

* Spara till pensionen. Vad är bäst? Vi är inga pensionsexperter men vi kan ge råd. Dock behöver ni först se hur mycket ni har i pension idag. Sen får ni bestämma hur mycket ni vill ha den dagen ni går i pension. Rådfråga gärna oss hur ni ska gå vidare. Därför föreslår vi att ni börjar med nedan.

På pensionsportalen Minpension.se kan alla som har tjänat in till pension i Sverige logga in och se hela sin pension och göra pensionsprognoser. Verksamheten drivs och finansieras till hälften av staten och till hälften av pensionsbolagen  vilket gör minpension.se till en neutral och oberoende webbportal som är kostnadsfri för användaren.

Tips från oss på Niva är att du som har en smartphone laddar ner appen minpension. Det är super smidigt och enkelt att hålla koll på din pension. Läs mer på minpension.se

Skattetips

*  Köpa eller leasa tjänstebil? Vi får många frågor kring detta och det är såklart väldigt individuellt från fall till fall. Kolla med oss på Niva så hjälper vi dig. Det man kan tänka på är att leasing i dom allra flesta fall är att sträva efter och är oftast att föredra pga. momsavdrag  b la.   Vid upplägg av leasingavtal bör man också tänka på många saker. Ett tips är att kolla att avtalet går att avbryta i förtid innan leasingavtalet är slut. Fråga oss så hjälper vi dig vidare.

Tänk på att det ALLTID ska  finnas körjournal, även om du köper eller leasar bilen. Körjournalen är ett viktigt bevismedel vid bedömning av bilförmån och drivmedelsförmån vid eventuell granskning.

* Lönebaserat utrymme Nu är det november och det är läge att se över att rätt lön tas ut så att ni som fåmansbolags delägare inte missar eventuell lönebaserat utrymme i ert bolag. Vi på Niva kommer att göra en koll av detta i alla dom aktiebolag som har anställda och löner. Vi återkommer till våra kunder om detta. Har ni frågor så hojta till om detta. 

Dela på...