Niva-Nytt September

Bäste kund,

Då har september månad sprungit förbi oss, med både regn, sol och kyla.

Höstmörkret har börjat komma krypandes så man blir mer och mer påmind för varje dag som går att vintern är på intåg. Då får man passa på och njuta av höstpromenader så länge man kan och försöka hitta svamp man kan lägga i en god höstgryta J

Här på Niva Ekonomi springer vi mellan löpande bokföring och bokslut samtidigt som vi har bestämt att låta hösten vara en tid med extra fokus på Er -  våra kunder. Att lägga mycket tid på kundvård är något vi tycker är väldigt viktigt och ser det lika viktigt som att ta hand om Er ekonomi.

Under månaden har vi på Niva Ekonomi även hunnit med en höstkonferens som utspelade sig nere på Hotell Winn här i Haninge. Vi spenderade två hela dagar där och reflektion var det som var i fokus under dessa dagar. Vi avslutade septembermånad med grupparbeten, utveckling, kundvård och en jäkla massa skratt!!

För övrigt på Niva..

  • Vill ännu en gång gratulera vår fina kollega Dace som har fyllt år under september månad.
  • Vi har en praktikant här hos oss nu, Sabina som ska hänga med oss i 10 veckor! J
  • Save the date! Äntligen ska vi på Nivaekonomi ha ett kundevent för våra kunder som kommer ha en massa nyttig information. Vi kommer skicka ut information kring detta inom kort men ni kan nu redan boka in 30 november som är en fredag och det börjar från kl. 14 så vi bjuder på fredagsmyset. Kom ihåg att meddela om du kommer till mig Malin på antingen mejl malin@nivaekonomi eller på telefon 08-778 20 00.

Övrig information..

  • Vad tycker du om våra Niva fakturor?

Vi får en del synpunkter på våra fakturor. Bland annat att våra texter inte berättar vilken period vi jobbat med.

Detta är enormt svårt att göra eftersom vi jobbar i så många olika perioder på vissa kunder och andra jobbar vi i samma period under flera omgångar.

Därför har vi bestämt att aldrig skriva ut perioden.

Men som regel ska ni tänka att vi arbetat med den ”högen” av redovisning du lämnat in senast.

 Vi försöker att vara så tydliga vi kan men som ni förstår så är det omöjligt för oss att tillmötesgå och skriva ner allt i detalj på det vi gör för er.

Vi skickar inte med våra tidsspecifikationer till fakturorna för att det innebär minst 4 stycken papper till och vi vill såklart spara på miljön så långt det går. Dock är det mycket viktigt att ni ALLTID känner er bekväma med att fråga oss efter tidsspecifikationen.

 Det är Camilla och Åsa som är faktureringsteamet på Niva och de finns alltid tillgängliga för frågor som rör vår Niva fakturering. Varannan vecka sammanställer de alla tidsunderlag och fakturerar kunderna.

 Faktureringen i ett företag är enormt viktigt för varje företagare. Därför är en översyn av Er egen fakturering en god investering, se till att sträva efter tydlighet så långt det går.

Som ni vet debiterar vi all vår arbetade tid till Er i efterskott. Dvs den tid vi lagt ned på Er redovisning faktureras i efterskott och därför behöver vi ha 15 dagars betalningsvillkor på fakturorna.

Alla kunder på Niva får en faktura per månad från oss. Antingen får Ni den i mitten eller i slutet av månaden.

Vill Ni ha fakturan elektroniskt på PDF meddelar Ni detta till asa@nivaekonomi.se

  • Många undrar vad som gäller när det kommer till arkivering av kvitton, Bokföringsnämnden har skrivit ner frågor och svar kring detta som är väldigt bra.

http://bfn.se/sv/fragor-och-svar/arkivering

  • Att man får göra avdrag för resor mellan sin bostad och arbetsplatsen vet nog de flesta men att det bara gäller för resor den kortaste vägen från din ordinarie bostad är det kanske inte alla som vet. Om resekostnaderna ökar för att du reser från sommarstugan eller via dagis är denna kostnadsökning inte avdragsgiltig.

Månadens - Kom ihåg

* Påminnelse om dessa telefonbedrägerier och Bluffakturor

 * GDPR, vi har skickat ut ett personbiträdesavtal Er alla som  ni måste signera, kom ihåg att returnera det tillbaka till oss. Vi har även uppdaterat vår hemsida med en flik som heter GDPR där ni kan läsa mer kring detta.

* När ni lämnar material i vår brevlåda här på kontoret på Markörgatan vid entréplan är det väldigt viktigt att ni klistrar ihop kuvertet så inte material ramlar ut tex. kvitton m.m. :)

 Tips till dig

* Har du varit kund hos Niva mer än 6 månader och vill ha ett fastprisförslag på din redovisningstjänst?  Mejla Camilla Niva så tar hon fram ett förslag till dig.

* Du som bedriver verksamhet inom bygg-, restaurang-, frisör- eller tvätteribranschen måste enligt lag föra personalliggare. Från och med den 1 juli 2018 ska även du som bedriver verksamhet inom service av motorfordon, kropps- och skönhetsvård samt om du är livsmedels- eller tobaksgrossist föra personalliggare.

*Ni som driver en ekonomisk förening, bostadsrättsförening, kooperativ hyresrättsförening, bostadsförening eller sambruksförening ska registrera en ordförande hos Bolagsverket nästa gång ni anmäler en styrelseändring eller senast den 31 december 2019. Det är ett krav enligt den nya lagen om ekonomiska föreningar.

*En försäljning av vissa tillgångar kan vara undantagen från skyldigheten att debitera moms om säljaren inte har haft rätt till avdrag för ingående moms vid inköpet av tillgången. Skatteverket ger i ett nytt ställningstagande sin syn på vilka överlåtelser som omfattas av detta undantag. Vill du läsa mer kring detta så gå in på denna sida

https://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/370811.html?date=2018-08-24&utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

* Hör med oss om det är något specifikt du undrar över just nu.

Visste du att..

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi !

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

* Vi jobbar varje dag för att göra Er rika!

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela på...