Niva Nytt - September 2016

NIVA - NYTT

* Vi började denna härliga höstmånad att välkomna våra praktikanter Ronnie och Linn som ska vara hos oss i 10 veckor. Vi ser fram emot att få följa er resa i redovisningsbranschen.

* Linn, min första vecka som praktikant på Niva: "Nu har min praktik äntligen kommit igång och jag har en otroligt skön känsla efter min första vecka här på Niva. Jag studerar på Frans Schartaus Handelsinstitut där jag läser till Redovisningskonsult. Jag brinner för ekonomi och har alltid tyckt om att arbeta med siffror. På Niva-kontoret har jag sedan första dagen känt mig som en i gänget. Alla som arbetar här är väldigt ödmjuka och lättsamma och stämningen på kontoret är sällsynt. Den här veckan har jag varit med min handledare Åsa och följt med på uppdrag, och lärt mig posthantering, scanning och massa annat. Åsa är skicklig på att ha många bollar i luften, samtidigt som hon är en skön prick som skapar bra stämning här på kontoret. Jag ser fram emot kommande nio veckor och känner redan nu att jag kommer bära med mig mycket härifrån."

* Hösten är en tid för oss att på Niva att reflektera över de rutiner vi har på vår byrå. Vi kommer under hösten jobba stenhårt för att utveckla och skapa fler och ännu bättre rutiner än de vi redan har. Vi uppmanar även er att hojta till om ni behöver extra stöd i något inom ert företag. Ni kanske bör se över om ni ska låta oss sköta faktureringen, betalningar, ta emot post, påminnelsehantering, budgetarbete mm. Säg till din konsult på Niva. Vi står redo!

* Viktigt! Vi vill ha er gillandes på Instagram och Facebook. Det är ett bra sätt för er att synas.

* Åsa utsågs till månadens Nivian: ”Du är rolig, duktig, glad, ser aldrig några hinder. Du har vuxit in i din roll superbra, du och receptionen är som handen i handsken. ”Sky is not the limit” vad det gäller dig. Tycker om dig massor, tack för att du är du "

* Stort Grattis till vår nya Nivian Dace som fyllde 40 i september!

 Månadens - Kom ihåg!

* Nu börjar många av slutskattebeskeden gällande din privata deklaration att dimpa ner i brevlådan. Dessvärre kan förfallodatumet angående betalning av restskatt vara annat än det datum ni fick besked av oss på Niva i samband med upprättandet av deklarationen i våras. Denna felaktiga information beror på att Skatteverket varit otydlig med de ändrade datumen gällande betalning av restskatt.

Vi har pratat med Skatteverket och de är medvetna om den bristfälliga informationen. Man kan därför   söka anstånd med betalningen till den 12 mars 2017. OBS om du har enskilda firma eller handelsbolag.

OBS! Viktigt att ni tar kontakt med oss på Niva om ni behöver ha anstånd på betalning en av restskatten.

* Vi är på konferens 24-26 oktober, receptionen är bemannad mellan 9 - 15 under dessa dagar. Som vanligt går det att lämna material dygnet runt i vår brevlåda i entrédörren.

* Att anställa nya medarbetare är en stor investering. Det är en satsning på företagets framtid och därför är det också viktigt att du förbereder dig väl inför rekryteringarna. Hur går en rekrytering till? Vad är viktigt vid en rekrytering? Läs mer på vismaspcs.se för tips och råd. Fråga även oss på Niva.

Skattetips

* Regeringens höstbudget presenterades i september och här är några av förslagen: OBS! Detta är endast på förslag

Utvidgat rutavdrag Skattereduktion införs för reparation och underhåll av vitvaror i bostaden.

Beloppsgränsen för reseavdraget höjs Idag får man i vissa fall dra av kostnader som överstiger 10 000 kronor per år för resor till och från arbete. Enligt förslaget höjs beloppsgränsen till 11 000 kronor per år.

Ändrade regler för representation Avdraget för moms som avser måltider eller liknande förtäring får högst uppgå till momsen på utgifter på 300 kronor per person och tillfälle. Utgifterna ska ha ett omedelbart samband med verksamheten och avdraget får inte överstiga vad som kan anses skäligt.

Läs mer på  http://www.regeringen.se/sveriges-regering/finansdepartementet/statens-budget/

* Skydda din adress mot falsk adressändring Med Skatteverkets nya e-tjänst Spärra obehörig adressändring kan du skydda dig mot bedrägerier som görs med falska adressändringar. I tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Det innebär att ingen annan kan ändra din adress utan din vetskap. Läs mer på www.skv.se

* Städförmån till anställda

Jag har ett aktiebolag som kund som nu betalar städning åt en anställd, den anställde ska förmånsbeskattas. Jag undrar om man tar hela fakturabeloppet inklusive moms från städbolaget och sätter det som ett förmånsvärde? Ja. Förmånen är hela fakturabeloppet. Men glöm inte bort RUT-avdraget. Vid beräkning av skatteavdrag ska arbetsgivaren beakta värdet av förmåner av hushållsarbete genom att reducera avdraget för preliminär skatt med det belopp som motsvarar den anställdes skattereduktion. Avdraget för preliminär skatt ska därför reduceras med 50 procent av värdet på förmån av RUT-arbete. Skattereduktionen får enbart avse arbetskostnaden. I underlaget för skattereduktion ska därför inte förmån i form av material, utrustning och resor medräknas.

Visste du att

- Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag  att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Maila logotyp, så lägger vi upp den. Vill du också skriva några rader om vårt samarbete så uppskattas även det.

- Vi finns på Instagram, in och följ!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

 

Dela på...