Niva - Nytt September 2017

NIVA-NYTT

* Det har blivit höst efter en sommar som var på blixtbesök. Hösten är en mysig och vacker tid - njut av den, kura ihop er i soffan om kvällen och tänd några ljus. Det ger massa mys!

Hösten är en tid för oss på Niva då vi  reflekterar över de rutiner vi har på vår byrå. Vi kommer under hösten jobba stenhårt för att utveckla och skapa fler och ännu bättre rutiner än de vi redan har. Vi passar även på att vidareutbilda oss, för att alltid vara uppdaterade inom vår bransch.

Vi avslutade sista veckan av september med några dagar på soliga Tylösand. Konferensämnet var ”Trygghet i teamet” Konferensschemat var späckat och vi fick mycket gjort med grupparbeten, budget, rapporter och en himla massa bra diskussioner. Vi är nu ett ännu starkare team än tidigare.

Anso utsågs till Månadens Nivan: ”Anso är en person som jag gillar jättemycket och som alltid ställer upp, är noggrann och en stjärna på att lära ut. Du har alltid varit ett grymt stöd för mig, speciellt i början här på Niva när jag var förvirrad och ostrukturerad. Anso du är så himla bra och kommer komma långt här i siffervärlden”

Månadens - Kom ihåg!

* För oss är relationen med våra kunder viktigast. Du som kund ska alltid ska känna att du har nära och löpande kontakt med din konsult. Vi svarar mer än gärna på frågor och funderingar. Inga frågor är för dumma, bara de du inte ställer.

Representation

* Ni vet väl att reglerna ändrats gällande representationen. 90 kr/person gäller INTE längre. De nya reglerna innebär att själva representationskostnaden inte längre är avdragsgill i företaget, utan bara momsen. Du får göra avdrag för moms vid representation om kostnaderna har ett omedelbart samband med verksamheten och när representationen ingår som ett naturligt led i affärsförhandlingar eller vid personalvård. Du ska också ha en verksamhet där du har rätt att få tillbaka eller är skyldig att betala moms. Representation kan till exempel ske i samband med en lunch eller middag eller i samband med ett mingel där det enbart finns drycker.

Så här mycket får du göra avdrag för:

* Om kostnaden för mat och dryck eller enbart dryck är högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle, får du göra avdrag för hela momsen.

* Om kostnaden överstiger 300 kronor exklusive moms och gäller både mat och alkoholdrycker, ska den andel av underlaget som gäller mat beräknas genom en proportionering utifrån de faktiska kostnaderna exklusive moms för mat respektive alkohol. I vissa fall kan du istället välja att beräkna avdraget enligt en schablon.

Skattetips

*  Glädjande nyheter! Regeringen stoppar förslag om ändrade 3:12-regler Regeringen har i samråd med vänsterpartiet beslutat sig att inte lägga fram förslaget om ändrade skiktgränser för statlig skatt och nya regler för 3:12 och fåmansföretagarna så 3:12 regeln kommer vara oförändrad.

*  Dags att anmäla verklig huvudman Ett nytt penningtvättdirektiv som antogs i Europaparlamentet 2015 innebär att alla EU-länder ska föra register över verkliga huvudmän. Banker och finanspolisen ska kunna ta reda på vem eller vilka som står bakom ett företag. Från den 1 september 2017 ska de flesta företag och föreningar enligt lag anmäla verklig huvudman på Bolagsverkets webbplats. En verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar ett företag eller en förening.

• Anmälan är gratis till och med den 1 februari 2018.

• Befintliga företag och föreningar måste anmäla senast den 1 februari 2018.

• Företag och föreningar som registrerades under augusti 2017 måste anmäla senast den 30 september 2017.

• Företag och föreningar som registreras från och med 1 september 2017 måste anmäla inom fyra veckor.

Anmälan till registret – bolagsverket.se

Visste du att

- Nivas framgång består av många olika faktorer. En av dem är att vi anlitat ett proffs som varit vår coach under åren - Cecilia Duberg! Vi vill tipsa om hennes debut bok: Lejonagendan. Cecilia har bidragit med många verktyg till att Niva är det superteam vi är idag.

- Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag  att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Maila logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

- Vi finns på Instagram, in och följ!

-Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

-Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

Dela på...