September

Niva Nytt - September 2019

Bästa Kund,

Känns som det var igår som man bytte månad i almanackan från augusti till september och nu går vi in i oktober månad. September har verkligen bara swischat förbi!

Här på Markörgatan 10 har äntligen vår byggarbetarplats förvandlats till en nästan helt färdigrenoverad lokal, och det blev så bra. Vi är så nöjda och har nu det roligaste framför oss att få inreda och sätta vår egen prägel på det. Du får komma förbi och ta en kaffe eller varför inte en pingismatch?

Vi har under september månad också tackat av tre kollegor som slutat hos oss vilket känns jättetråkigt samtidigt som vi är enormt glada för deras skull och önskar dem all lycka till med sina nya äventyr. <3

Men vi har också fått ett nytt stjärnskott till vårt gäng, Karolina Jäderö. Så roligt att du har börjat här hos oss och vi är mer än glada att få ha dig i vårt Niva gäng.

Säkert ingen som har missat att det de senaste månaderna har hänt väldigt mycket här på Niva Ekonomi. Vi har byggt ut vår befintliga lokal här i Haninge, kollegor som har slutat och kollegor som har börjat och vi har två till personer som kommer börja hos oss under hösten. Har varit både jobbiga och roliga stunder men vi känner nu att förändringarna har gjort oss starkare och vi är så taggade på vad hösten och vintern har att erbjuda.  

Månadens Kom ihåg...

Från och med 1 oktober kommer vi skicka Niva fakturorna elektroniskt via mejl

Måndagen den 28 oktober och tisdagen den 29 oktober kommer kontoret att vara stängt då vi är på konferens dessa dagar. Vi är tillbaka som vanligt den 30 oktober!

En liten påminnelse när ni lämnar in ert material. När ni lämnar in era kvitton,

 • Var noggrann med att anteckna på kvittot om ni betalat med egna medel eller via företagskort eller annat sätt.

 • Vid representation, skriv då syfte och namn på de som deltagit.

 • Om kvittot är otydligt med vad som inhandlats förtydliga så mycket som möjligt.

 • Häfta fast kvittot på A4-sida. Ett kvitto per pappersark.

 • Sortera äldsta kvittot överst och ordna i kronologisk ordning.

Tips till dig...

* Har du varit kund hos Niva mer än 6 månader och vill ha ett fastprisförslag på din redovisningstjänst?  Mejla Camilla Niva så tar hon fram ett förslag till dig.

Från och med 1 oktober ändras lagen och hyresgäster som hyr ut sin bostad i andra hand utan tillåtelse från hyresvärden kan förlora sitt kontrakt. Den som tar ut alltför hög hyra kan bli uppsagd utan varning. Läs mer kring detta via denna länk.

https://www.hyresgastforeningen.se/aktuellt/nyheter/00/11/nyheter-2019/andrahanduthyrning/

10 tips för högre pension.

 1. Se till att du har koll på läget. Ju tidigare du har koll på din pension - desto större möjlighet har du att påverka den. Bra att börja med att gå igenom dina engagemang för att skapa en bra bild över din framtida pension. 

 2. Säkerhetsställ att du har tjänstepension.

 3. Glöm inte bort det privata sparandet. Försök att spara tidigt och regelbundet.

 4. Spara extra till pensionen genom löneväxling. För att det ska vara värt att löneväxla bör din bruttolön vara över 43 309kr efter löneväxling. Löneväxling innebär att du via din arbetsgivare växlar en del av din bruttolön till extra tjänstepension. Som sedan inkomstbeskattas först när pensionen betalas ut, vilket kan innebära lägre skatt på beloppet.

 5. Se över ditt försäkringsskydd.

 6. Se över avgifterna i ditt pensionssparande.

 7. Tänk till kring din risknivå.

 8. För över premiepension mellan makar.

 9. Planera och optimera pensionsuttaget.

 10. Ta hjälp av en pensionsrådgivare.

Vill ni läsa mer kring detta så kan ni gå in på denna länk…

https://www.soderbergpartners.se/newsroom/pension/10-tips-for-hogre-pension/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=nyhetsbrev_sept19&pe_data=D4344584179404B594077414A5B4171%7C24992603&pe_data=D4344584179404B594077414A5B4171%7C24992603

Visste du att...

* Vi anger ditt företag som en referenskund - det innebär att vi skriver på vår hemsida att ni är kunder hos oss. Bra tillfälle även för ditt företag att synas, länkningar är alltid bra för er marknadsföring. Mejla logotyp och skriv gärna några rader om vårt samarbete så lägger vi upp det.

* Vi finns på Instagram, in och följ oss på @nivaekonomi!

* Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens! Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva.

sv/artikel/niva-nytt-september-2019-1

Dela på...