Oktober 2014

Vi har varit på konferensresa i Portugal där vi blev boostade med energi! Dagarna var fyllda med träning och konferens. Vi satte massa nya mål för framtiden och gick igenom viktiga styrdokument för vår verksamhet. Vi på Niva kan verkligen intyga att personalkonferenser är viktiga att ha för företag. Det ger oss tillfälle att samla ihop oss, för att sätta nya mål och visioner som ska få företaget och våra kunder att växa.

Månadens - Kom ihåg!
Julen börjar närma sig och planeringen inför detta. En del saker som ni kanske kommer att fundera över i dessa tider.

Julgåvor till anställda är skattefria för de anställda om:

*värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms. I värdet inräknas inte fraktkostnader. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan.

*julgåvan inte är kontanter. Skattefriheten gäller inte gåvor som lämnas i pengar. Med pengar jämställs andra betalningsmedel som check eller postväxel. Gåva i form av presentkort som inte kan bytas mot pengar kan vara skattefri. Läs mer i Skatteverkets ställningstagande Presentkort i gåva till anställda.

*En gåva från arbetsgivaren i form av ett presentkort som ger rätt till rot- eller rutarbete för ett visst angivet belopp kan godtas som skattefri gåva även om presentkortet vid inlösen kan ge den anställde rätt till skattereduktion.

Julbord för anställda

*Julmåltider för anställda är en skattefri förmån för de anställda om det är fråga om intern representation, till exempel en personalfest.

*Arbetsgivaren får avdrag för kostnad för högst två personalfester per år. Avdrag medges för kostnad för måltid med 90 kronor exklusive moms per person. För kringkostnader, till exempel musikunderhållning, medges avdrag med 180 kronor exklusive moms per person. Avdrag, med nämnda belopp, medges även för kostnader för pensionerade anställda och anställdas familjemedlemmar som är med på festen.

*Julbord för kunder
Avdrag medges endast om det sker i anslutning till en affärsförhandling. Avdrag medges med 90 kronor exklusive moms per person som för extern representation.

Tveka inte att fråga oss!

Skattetips
Ta ut rätt lön

Om du är verksam i eget fåmansföretag kan du ta ut utdelning från företaget som endast beskattas med 20 procent kapitalskatt. Det gäller utdelning som motsvarar ett så kallat gränsbelopp. 
Gränsbeloppet får alltid beräknas schablonmässigt enligt en förenklingsregel. För 2015 uppgår detta belopp till 156 475 kr.
Ditt utdelninsgutrymme kan dock vara större än så om ditt företag betalar ut lön.
Men för att du ska lägga ett lönebaserat utrymme till gränsbeloppet 2015 måste du eller någon närstående till dig redan i år ta ut en lön på minst det lägsta beloppet av 
* 341 400 kr med tillägg av fem procent av lönerna totalt i företaget och dess dotterföretag och
* 569 000 kr

OBS! Är du ensam delägare och den ende som tar ut lön från företaget får du beräkna ett lönebaserat utrymme nästa år om du i år tar ut en lön på minst 359 368 kr.
Tar du ut en sådan lön så får hälften av din lön läggas till gränsbeloppet nästa år.

Fråga oss så berättar vi mer!

Visste du att
-Vi har ungefär 70 000 tankar varje dag. Information kan flyga runt i hjärnan i en hastighet av 400 kilometer i timmen.

Kom ihåg att besöka oss på Facebook!

Våra ledord är Engagemang, Förtroende och Kompetens!
Det är viktigt att ni känner att dessa ledord verkligen representerar oss på Niva. Ni är de vi jobbar för varje dag.

Vi jobbar varje dag för att göra er rika!

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Prenumerera på Nivas nyhetsbrev!

Dela på...